Animecon ohjelma on julkaistu!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

The Anime Manin ja Akidearestin Q&A on siirretty ajankohtaan klo 1920.

Heidän nimikirjoitustilaisuutensa on siirretty sunnuntaille klo 11:0013:30.

Heidän esittämäänsä Weeb Trash Panel -ohjelmaan ei tule muutoksia.

Lauantai 14.7.

Weiß Schwarz- pelipiste

Koko tapahtuman aukioloajan – Weiß Schwarz Suomi

Weiß Schwarz on Bushiroadin julkaisema keräilykorttipeli, jossa pelataan eri anime- ja pelisarjojen hahmoilla. Pistellä voit tutustua peliin, kysyä neuvoa säännöistä tai tulla haastamaan muita pelaajia. 

Suolataan Ameriikan Kuoleman Wihko (K-16)

11:30–12:15 salissa 103 A – Laura ”Zeni” Autio ja Noora Perttunen

Herättääkö Death Note sinussa tunteita? Oletko pettynyt Netflixin suoritukseen? Älä huoli, et ole yksin! Viime vuoden Death Noten jenkkielokuva sai paljon kritiikkiä osakseen, mutta vielä roasting jatkuu: luvassa on nimittäin kevytmielinen suolaussessio, jossa vertaillaan sekä Netflix-leffaa että Death Noten japanilaisia live-actioneita (2006) luoden perspektiiviä alkuperäiseen mangaan ja animeen. Tule kuuntelemaan itse päähahmojen, L:n ja Lightin, kevytanalyysiä filmien onnistuneista ja epäonnistuneista puolista–ellet halua nimeäsi Lightin muistivihkoon. (Ei vaiskaan.) Luento sisältää spoilereita Death Notesta. 

Cosplayn ulkonäköpaineet

11:30–13:00 salissa 103 B – Valo, Pastellikinder

Cosplayn harrastaminen on entistä suositumpaa. Ihmisiä saapuu harrastamaan monista eri taustoista, monine eri odotuksineen ja tavoitteineen. Parin viime vuoden aikana kuitenkin on alkanut tulla paljon ulkonäkökritiikkiä, joka kohdistuu niin pukuihin kuin cossaajiin itseensäkin. Kritiikkiä voi tulla vastaan niin kasvotusten kuin netinkin puolella hyvinkin raa’asti ja harrastajaa loukkaavasti, mikä voi aiheuttaa todella suuria itseluottamusongelmia ja pahimmillaan pilata harrastukseen kokonaan. Onko cosplay oikeasti jatkuvaa täydellisyyden tavoittelemisen kehää, vai pitäisikö oikeasti miettiä, missä alkaa mennä hyvän maun raja niin harrastajana kuin kritiikin antajanakin?

Luennolla pohdimme niin omia kokemuksiamme kuin muiden harrastajien ajatuksia ja kommenttejakin liittyen ulkonäköpaineisiin ja sen tuottamiseen/vastaanottoon. Mietimme myös, pitääkö kaikkien olla yltiöpositiivisia ja aina kehuvia. Milloin ja minkälainen kritiikki olisi hyvä antaa toiselle? Kuinka paljon väärät ja oikeat sanat vaikuttavat harrastajaan? Minkälaiset ”kehut” voivat loukata ja pahimmillaan olla laittomiakin? Mitä cosplay loppujen lopuksi on, ja miksi harrastamme sitä? Keskusteluun saa hypätä mukaan niin kysymyksin kuin omine kommentteineenkin. Luennoitsijoiden puheet eivät edusta mitään täydellistä faktaa, vaan omaa näkemystä aiheeseen.

Ethän taltioi ohjelmaa!

Live Q&A with Akidearest and The Anime Man

11:30–12:30 Hallin 6 lavalla

Anime youtubers, The Anime Man and Akidearest, return to Animecon to spend time with their fans in a live Q&A session! Join for laughs, info, and giveaways!

Avajaiset

12:30–13:00 Pääsalissa

Tule katsomaan Animeconin 2018 avajaisia, kuuntelemaan odotettavissa olevan viikonlopun parhaita paloja ja nauttimaan show’sta!

Gene Starwindin unohdettu avaruusmatka–Outlaw Star pintaa syvemmältä

12:30–13:15 salissa 103 A – MämmiKunniaan ja Jefre Akemire

Vuonna 1998 julkaistiin kolme scifi-animea, jotka tunnetaan myös (erityisesti) länsimaissa. Ne kulkevat nimillä Cowboy Bebop, Trigun ja Outlaw Star. Näistä viimeisenä mainittu jää kuitenkin harmillisesti lajitovereidensa varjoon. Löytyykö tähän kenties syy? Vai onko Outlaw Star sittenkin paras sarja näistä kolmesta amigosta?

Pinky Pills Meet & Greet

12:30–14:45 Nimikirjoitustilassa – Pinky Pills

Come meet Pinky Pills, get an autograph and ask questions burning your mind!

Evoluutio Zelda-peleissä: mahdoton yhtälö?

13:00–14:15 Hallin 6 lavalla – Oona Hintikka, Pieta Tuomisto

The Legend of Zelda -peleissä on vuosien varrella nähty mitä eriskummallisempia kansoja ja olentoja, joiden alkuperästä ja kehityksestä ei kuitenkaan ole olemassa tarkkaa tietoa. Mistä ritot ovat kotoisin? Onko merkityksellistä, että useimpia hirviöitä tavataan kolmessa eri värivariaatiossa? Ja miksei kukaan puhu pyöreäkorvaisten ihmisten olemassaolosta? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia, kun sukellamme syvälle spekulaation syövereihin apunamme perustietämys evoluutioteoriasta, Zeldan peliteknisestä historiasta ja sen maailman kronologiasta, sekä ripaus itsetietoista huumoria.

Kamui Cosplay Q&A

13:30–14:30 Pääsalissa

Kunniavieras Kamui Cosplayn haastattelu. Ohjelma vaatii paikkalipun ja niitä voi lunastaa nimikirjoituspaikalta niin kauan kun lippuja riittää.

BL-genre visual noveleissa (K-16)

13:30–15:00 salissa 103 A – Luka ”Dynamo” Kesto, Sieggu

Luennolla pyrimme tarjoamaan mielenkiintoisen luennon BL-aiheisten visual novelien genrestä sekä aihetta tunteville harrastajille että aiheesta kiinnostuneille, mutta vielä siihen perehtymättömille kuulijoille! Mikä on tyypillistä poikarakkauspeleille, ja mitä samaa ja eroavaa niissä on verrattuna suosittuun otome-genreen? Miten tutustua parhaiten BL-peleihin ja löytää itselle sopivimmat pelit? Onko pelien hankkiminen ja pelaaminen laillisin keinoin hankalaa? BL-pelit ovat kasvattaneet tunnettavuuttaan viime vuosina myös länsimaissa, pelikäännöksien määrän ollessa juuri nyt kovassa nousussa. Mikä on saanut käännösfirmat kiinnostumaan BL-peleistä, mikä on ollut vastaanotto, onko BL-pelien kääntäminen kannattavaa? Tämän lisäksi tutkailemme toki myös genren tämän hetken tilannetta ja trendejä Japanissa.

Kpop Random Play Dance: Workshop

13:30–14:30 salissa 103 B – The Trix Dance Crew

Tule workshoppiin opettelemaan KPOP-tansseja! Opetamme lauantaina BTS – Mic Drop’n ja Red Velvet – Bad Boyn kertosäkeet.

Kore Yamazakin ja Ryukishi07:n piirustuskilpailu

14:00–17:00 Workshop-tilassa

Toteutamme yhdessä Yamazaki Koren sekä Ryukishi07:n kanssa tapahtumassa piirustuskilpailun! Kilpailuun osallistuminen on ilmaista ja sen palkintona on taidevälineitä. Kolme parasta saavat Yamazakilta ja Ryukishilta henkilökohtaiset viestit sekä erikseen nimikirjoitukset. Jokaisen osallistujan on halutessaan mahdollista saada vierailta myös rakentavaa kritiikkiä. Osallistujamäärä on rajattu 20 henkeen.

Jotta jokainen voi olla kilpailussa vahvimmillaan, kilpailuun osallistuvat saavat osallistua omilla välineillään, ja kelpuutamme sekä sähköiset että perinteiset teokset niin kauan, kun ne tehdään piirustuskilpailun tiloissa sille asetetulla paikalla. Haluamme kuitenkin tiedottaa, että kilpailuun sähköisesti osallistuvia artisteja seurataan kilpailun aikana, jotta vältetään referenssien katsominen.

Kilpailussa ensisijaisesti katsotaan työn ideaa ja toteutusta, joten kaiken tasoisilla artisteilla on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa!

Teemana kilpailussa on ’Suomen metsät’.

Vastuuvapaus: Työt ovat taiteilijoidensa omaisuutta ja Animecon pidättää oikeuden niiden hallussapitoon ja käyttöön vain Animecon 2018 aikana ja geneerisissä tapahtuman aikana otettavissa valokuvissa. Suomen Con-tapahtumat Oy ei käytä kuvia tulevien tapahtumien mainontaan ilman taiteilijan kirjallista suostumusta.

Ilmoittautuminen tapahtuu infopisteellä klo 11:30 eteenpäin niin kauan kuin paikkoja riittää.

Kpop Random Play Dance: Dance Off

14:30–15:15 salissa 103 B – The Trix Dance Crew

Random Dance Challenge (Dance Off) on kaikille KPOPista kiinnostuneille varmasti tuttu eri coneista. Siellä pääset tanssimaan lemppari-KPOP-biisien kertosäkeiden tahtiin.

MARK CRILLEY: FUSION BETWEEN CULTURES

14:30–15:15 Hallin 6 lavalla – Eduardo Serradilla Sanchis

Nowadays there is a big buzz about fusion of genres, styles and tendencies in a world each passing day becoming more globalized. However, this fusion between cultures and styles is not localized to the beginning of the 21st century. It has been around since human beings began travelling and moving from one place to another around the globe.

This could very well be the essence behind author Mark Crilley, who has made his own the art of mixing the principles and the aesthetics of Japanese comics with the Western classics and the narrative rhythm of the English-speaking market. His works are based in well-known stories such as Frank L. Baum’s The Wizard of Oz, Winsor McCay’s Little Nemo in Slumberland, Bill Watterson’s Calvin and Hobbes, and the most traditional Japanese Shojo mangas.

Crilley’s virtue is to be able to integrate elements from various epochs, styles and countries to create a product which is as attractive to children as to the adults they are with. His artwork, which has been progressing in big strides throughout the years, is a fundamental piece in this puzzle. Brody´s Ghost, his last published artwork up-to-date is witness to the above mentioned.

Even his approach to Shojo manga, with his work Miki Falls, is far-off from being as radical and passionate, derogatorily speaking, as Japanese Shojo mangas japoneses, a genre which has colonized the shelves of comic-book shops with titles such as Fruits Basket, Emma or Sailor Moon, to name but a few.

Crilley represents one of the best examples of what is now know in the English-speaking market as Amerimanga, though his stories have very little to do with superheroes.

Ryukishi07 Q&A

15:00–16:00 Pääsalissa

Kunniavieras Ryukishi07:n haastattelu. Ohjelma vaatii paikkalipun ja niitä voi lunastaa nimikirjoituspaikalta niin kauan kun lippuja riittää.

The Anime Man ja Akidearest: nimikirjoitukset

15:00–17:00 Nimikirjoitustilassa

Hae itsellesi The Anime Manin ja Akidearestin nimikirjoitus!

Working the Korean way? My career on Webtoons.

15:30–16:15 salissa 103 A – H-P Lehkonen

Webtoons.com is an online platform that’s the biggest publisher of comics in Korea. Some years ago they launched their service in English and wanted to also hire Western artists. Finnish artist H-P Lehkonen is one of them. In this program H-P tells more about working for Webtoons. He especially talks about the difficulties in changing his series from a sci-fi story to a romance situated in Finland when the publisher is used to manhwa style comics.

Dos and Don’ts of Writing Erotic Fanfiction (K-18)

15:30–17:00 salissa 103 B – Linda Vuorenvirta

Are you a writer who’s afraid to delve into the world of smut? Or are you looking for advice on how to do it better? I’ve been around the block enough times to be able to give a few pointers. Join me and learn the ins and outs (pun intended?) of writing erotic fanfics that you won’t be ashamed of a few years later.

A Look at Finnish-Japanese Soft Power Relations

15:30–16:45 salissa 103 B – Mikael Immonen

Have you ever wondered why so many Japanese like Moomin, and come all the way Finland just for that? Or why you can buy Manga from most stores in Finland? Or perhaps you’re just curious to know why two peoples from opposite ends of the earth have such a mutual fascination with each other? Or maybe you’d like to dabble into some politics while at Animecon?

Whichever of these questions is on your mind, come join this short lecture that explores at how culture is pivotal to the foreign relations between Finland and Japan! Topics discussed include the importance of perceptions, how nations use soft power and brand themselves, a brief history of Finnish-Japanese relations, and the role of culture (especially anime and manga) in maintaining those relations today.

Attendees are encouraged to participate in the ongoing research after the lecture!

Peileistä heijastuvat Otome-sarjat

16:30–18:00 salissa 103 A – Emelli_nee

Oletko koskaan erehtynyt katsomaan anime-sarjaa, jossa naispäähenkilöä ympäröivät kymmenet miehet? Tai pelaamaan peliä, jossa jokainen hahmo haluaa päästä pöksyysi? Tällä luennolla käydään läpi otome-sarjojen perusideoita, hahmollisia ja tarinallisia yhtäläisyyksiä sekä äklömakeita rakkaussuhteita, jotka vetävät ihmisiä syystä tai toisesta puoleensa. Luennolla käydään eri sarjoja läpi pintaraapaisulla, joten suuria spoilereita ei pitäisi tulla. 

Cosplaykilpailu

17:00–18:00 Pääsalissa – Cosvision Ry

Järjestämme Photoshoot- ja Hall Cosplay -kilpailun. Lue lisää cosplay-sivuiltamme!

HUMANOID CITIES, CABLES AND CIRCUITS (K-16)

17:00–17:45 Halli 6:n lavalla – Eduardo Serradilla Sanchis

Excess, poetry, evolution. These three words could define the work, the artistic and vital expression of Ōtomo Katsuhiro, Oshii Mamoru and Kon Satoshi, three of the biggest creators of contemporary Japanese anime, without forgetting Tezuka Osamu, Miyazaki Hayao and Takahata Isao.

Ōtomo Katsuhiro demolished the basis of classic animation and presented us with the bowels of chaos with Akira (1988). Oshii Mamoru showed us how disturbingly beautiful could be the fusion between technology and human flesh in Ghost in the Shell (Kōkaku Kidōtai, 1995). And what did the latter do? Just mix everything and anything which landed on his lap and took it to a next level, to a universe where reality, fiction, dreams and nightmares were left without definition to offer us a completely unknown territory with Paprika (Papurika, 2006).

This panel and the exhibition which accompanies it wishes to show the effects the work of creators Ōtomo Katsuhiro, Oshii Mamoru and Kon Satoshi have created in contemporary pop culture, and in the brains of a group of comic artists and illustrators who have decided to participate in this proposal.

Fujoshien salatut elämät -keskustelupiiri (K-18)

17:15–18:00 salissa 103 B – Eve Ananas, Meg Valenwind

Miten fujoshi ja fudanshi eroavat toisistaan? Millaista on ylipäänsä olla fujoshi? Keskustelemme ohjelmassa fujoshien sekä fudanshien elämäntapaan liittyvistä sosiaalisista stigmoista niin Suomessa kuin Japanissakin, ja etsimme arkaluonteisiin kysymyksiin vastauksia. Tule kuulemaan omakohtaisia kokemuksia sekä osallistumaan mukaan keskusteluun!

Kamui Cosplay: nimikirjoitukset

Kamui Cosplay jakaa nimikirjoituksiaan aikataulusta poiketen omalla myyntipöydällään tapahtuman aikana.

Lip sync Battle!

18:30–19:45 Pääsalissa – Kazuko, Ankkuri

Peruttu! Cancelled!

Sunnuntai 15.7.

Weiß Schwarz- pelipiste

Koko tapahtuman aukioloajan – Weiß Schwarz Suomi

Weiß Schwarz on Bushiroadin julkaisema keräilykorttipeli, jossa pelataan eri anime- ja pelisarjojen hahmoilla. Pistellä voit tutustua peliin, kysyä neuvoa säännöistä tai tulla haastamaan muita pelaajia. 

Nukkemiitti

11:30–13:30 Workshop-tilassa – Jussi Parkkinen

Oletko paatunut nukkeilija henkeen ja vereen? Ovatko nukkesi sinulle täysverisiä perheenjäseniä? Tai oletko muuten vain kiinnostunut tästä mystisestä harrastuksesta, joka monipuolisuudellaan peittoaa jopa shakin?

Tule esittelemään omia nukkejasi, keskustelemaan nukkeilun jalosta aatteesta, ihailemaan muiden nukkeja tai vaikka kaikkia edellä mainittuja. Kaikki nukkeilijat ja nukkeilumieliset tervetuloa!

Voltron Legendary Defender Discussion Panel

11:30–13:00 salissa 103 A – Ren Hamada, Mirka ”Rinka” Niemi, Jenna Lahti, Anni Herttuainen

We will host a discussion with the audience about theories, opinions on previous seasons, what we hope for in the upcoming seasons, trivia game on Kahoot, and panelists will re-enact a few short scenes from the series. Since the discussion will be up to date of the series, we plan to have a spoiler warning. Also, to avoid any discourse, we will not discuss ships.

Historian havinaa: menneisyyden henkilöt animessa

11:30–12:15 salissa 103 B – Elaedan, Neqtarr

Tässä ohjelmassa käsittelemme historiallisten henkilöiden kuvaamista japanilaisessa populaarikulttuurissa. Miten tämä ilmiö esiintyy valtavirrassa ja millaisia olivat oikeat historialliset henkilöt animehahmon takana? Tule ottamaan siitä selvää!

Anime OP/ED Kahoot!

11:30–12:15 Halli 6:n lavalla – Oona Haakana, Sini Haakana

Kuinka monta Openingia muistat? Entäpä Endingiä? Tule visailemaan kanssamme yksin tai max. neljän tiimissä! Testaa, kuinka monta uutta ja vanhaa animea muistat, ja voita palkintoja. Ota mukaan oma puhelin, tabletti, läppäri tai muu laite, jolla Kahoot toimii. Netin toimivuus omalla vastuulla!

Ryukishi07: nimikirjoitukset

11:30–13:00 Nimikirjoitustilassa

Hae itsellesi kunniavieras Ryukishi07:n nimikirjoitus!

Huom! Tarvitset ilmaisen nimikirjoituslapun. Nimikirjoituslappuja saa nimikirjoituspöydän luota niin kauan kuin niitä riittää.

Kore Yamazaki Q&A

12:00–13:00 Pääsalissa

Kunniavieras Kore Yamazakin haastattelu. Ohjelma vaatii paikkalipun ja niitä voi lunastaa nimikirjoituspaikalta niin kauan kun lippuja riittää.

MF GHOST – Initial D jatko-osa jota olemme odottaneet?

12:30–13:15 salissa 103 B – Remagex, Luolis

Shuichi Shigeno alkoi viime vuoden syksyllä julkaista uutta automangaa nimeltään ”MF Ghost”. Tähän asti sarja on antanut paljon vinkkejä, että se voisi olla mahdollinen jatko-osa legendaariselle ysärimanga Initial D:lle. Luennollamme keskitymme pääasiallisesti recappaamaan MF Ghostin tapahtumia, spekuloimaan, ja keskustelemaan sen mahdollisista yhteyksistä Initial D:hen ja sen tarinaan.

Daddy material

12:30–13:15 Halli 6:n lavalla – Jassu, Riina

A talk program about ikumen and Japanese newspapers, based on a bachelor’s thesis. May also contain references to few sweet daddy animes.

Kore Yamazaki: nimikirjoitukset

13:15–15:30 Nimikirjoitustilassa

Hae itsellesi kunniavieras Kore Yamazakin nimikirjoitus!

Huom! Tarvitset ilmaisen nimikirjoituslapun. Nimikirjoituslappuja saa nimikirjoituspöydän luota niin kauan kuin niitä riittää.

Cosplaydeitti

13:30–14:30 Pääsalissa – Deittiheittiöt

Kesä on kauneimmillaan, ja olisi ihana nauttia siitä jonkun kanssa, eikö vain? Tule etsimään sinulle sopivaa seuraa Cosplaydeitistä! Tässä leikkimielisessä seuranhakuohjelmassa piisaa komiikkaa ja jännitystä. Kuka saa kumppanin ja kuka lähtee yksin kotiin? Tule ottamaan selvää tai jopa osallistu itse!

Ennakkoilmoittaudu osallistujaksi tästä linkistä.

Marvel a la Japan

13:30–14:15 salissa 103 A – Taavi Suhonen

Marvel superheroes have had various incarnations over the years, including several attempts at making them more suitable to Japanese audiences. Why does Spider-Man have a giant robot? Can you catch Doctor Doom in a Pokéball? Does Dracula eat hamburgers and what does that have to do with Marvel anyway? Come explore the Japanese Marvel universe to find out!

Kpop Random Play Dance: Workshop

13:30–14:30 salissa 103 B – The Trix Dance Crew

Tule workshoppiin opettelemaan KPOP-tansseja! Opetamme sunnuntaina Pentagon – Shinen ja (G)I-DLE – LATATAn kertosäkeet.

PinkyPills: From Fan Art to Fine Art – The importance of fanworks

13:30–14:15 Halli 6:n lavalla – Pinky Pills

My 45 minute program will tell about how I started as a freelancer and how big influence fanart can have on anyone’s career. During my program, I will also give valuable tips about what is important when trying to make it into game business as an artist. 
 
At the end of my program if there is some time left, I will keep a small Q&A session with the audience.

Animemiljööt–Toistuvuuden Rikkaus

14:15–15:00 salissa 103 A – Panswag, Pahatäti

Länsimaisella animefandomilla on muutama klassikko, joiden ajatellaan aloittaneen animebuumin tällä puolen maapalloa. Dragon Ballia, Sailor Moonia ja Love Hinaa muistellaan lämmöllä, mutta genrejensä edustajina ne ovat vanhenneet. Miten näiden genrejättiläisten, taistelu-shounenin, taikatyttöjen ja haaremien, asetelmat ovat muuttuneet matkalla nykypäivän animesarjoihin? Luennolla tähän kysymykseen vastataan vertaamalla vanhoja mestareita uusiin megahitteihin, kuten My Hero Academiaan, Madoka Magicaan ja Sword Art Onlineen.

Kpop Random Play Dance: Dance Off

14:30–15:15 salissa 103 B – The Trix Dance Crew

Random Dance Challenge (Dance Off) on kaikille KPOPista kiinnostuneille varmasti tuttu eri coneista. Siellä pääset tanssimaan lemppari-KPOP-biisien kertosäkeiden tahtiin.

A Weeb Trash Panel

14:30–15:30 Halli 6:n lavalla – The Anime Man, Akidearest

Experience watching youtubers, The Anime Man and Akidearest, compete in humiliating and fun challenges!

Worbla-työpaja

15:00–17:00 Workshop-tilassa – Noora Nevalainen

Tervetuloa kokeilemaan tuota cosplayn ihme-materiaalia – Worblaa! Pajassa opastetaan Worblan saloihin kertomalla erilaisista Worbla-tuoteperheen materiaaleista sekä näyttämällä perustyöstömenetelmät. Jokainen pajaan osallistuva saa vapaasti tehdä Worblasta mieleisensä luomuksen!

Pajaan ennakkoilmoittaudutaan netissä ennen conia Worblakaupan sivuilla. Mikäli paikkoja jää, voi conin aikana ennakkoilmoittautua myyntisalissa Worblakaupan myyntipisteellä. Pajamaksu 5 € kerätään käteisenä pajalle tultaessa.

Polygon Black – Video Game Metal

16:00–16:45 Pääsalissa – Polygon Black

Polygon Black soittaa rock- ja metallisovituksia videopelimusiikista. Tule kokemaan audiovisuaalinen aikamatka videopelimusiikin historiaan!

Buddhalaisuus japanilaisessa popkulttuurissa

15:30–16:15 Salissa 103 A – Mette Pesonen

Japanin toinen pääuskonto, zen, on vaikuttanut Japanin kulttuuriin 500-luvulta saakka. Zeniin ja siihen liittyviin elementteihin voi usein törmätä myös mangassa, animessa ja japanilaisissa videopeleissä. Tule kuulemaan, miten voit tunnistaa zenin japanilaisessa popkulttuurissa.

Did Anime Turn Into Trash On Purpose?

15:30–17:00 Salissa 103 B – Riku Mellin

The past 20 years have seen great changes to anime and its consuming community. The word ”trash” has entered our common lexicon and ”This anime is trash and so am I” has turned into our personal meme. I’m arguing that some of the more questionable artistic changes have been a rational response by the industry to the ever changing world.

Pinky Pills Meet & Greet

15:45–17:00 Nimikirjoitustilassa – Pinky Pills

Come meet Pinky Pills, get an autograph and ask questions burning your mind!

Kuinka aloittaa podcastaaminen?

16:00–16:45 Halli 6:n lavalla – HEDARI Podcast: Tiina Miinalainen, Ira Aaltonen

Miten oma podcast-harrastus kannattaa aloittaa? Käymme läpi mm. asioita, joita on syytä ottaa huomioon ennen aloittamista: välineistöä, editointia, aikatauluttamista sekä podcastien jakoalustoja. Puhumme myös juontajien välisestä kemiasta ja sen tärkeydestä, erilaisista podcast-tyypeistä ja siitä, miten luoda persoonallinen ilme omalle jutulle. Luento on suunnattu aloittelijoille eikä aiheen tarvitse olla tuttu.

Päättäjäiset

17:00–17:30 Pääsalissa

Tule kuuntelemaan viikonlopun parhaat palat ja nauttimaan show’sta!