Animecon 2018 järjestyssäännöt 
Tapahtumassa pätevät sekä Suomen lait että tapahtumakaupungin järjestyssäännöt.
 
Tapahtuman järjestyksenvalvojilla on oikeus takavarikoida järjestyssääntöjen vastaiset aseet, aineet ja esineet tapahtuman ajaksi. He voivat myös tarvittaessa poistaa järjestyssääntöjä tai järjestyksenvalvojan käskyä rikkovat henkilöt tapahtuma-alueelta.
 
Cosplay, aseet ja propit
Tapahtumapaikalle ei saa tuoda oikeita aseita, kuten tuliaseita, jousiaseita, miekkoja, veitsiä tai muita lyömäaseita. Myös harjoitus-, metallijäljitelmä- tai ns. inert-aseiden tuominen ja käsittely tapahtumapaikalla on kielletty.
 
Mikäli cosplay-asuusi kuuluu esim. aidonnäköinen Airsoft-ase, tulee ase merkitä asiaankuuluvasti. Pistoolin piippu merkitään 2 cm matkalta ja toinen merkintä lisätään kahvaan. Pidemmän aseen piippu merkitään 2 cm matkalta sekä perä 3 cm matkalta. Myös aseen suu on peitettävä. Merkintään käytettävää punaista teippiä saa tarvittaessa ulko-ovilta järjestyksenvalvojilta. Asepropit ovat osa asua eikä niiden kanssa saa heilua ympäriinsä valo-/videokuvaustilanteiden ulkopuolella.
 
Propit eivät saa olla puuta kovempaa materiaalia. Vaaralliset ja suuret propit on sisätiloissa liikuttaessa jätettävä narikkaan. Myyntipöytäsaliin, taidekujalle ja ohjelmasaleihin mentäessä propit jätetään narikkaan. Ota yhteyttä ohjelman järjestäjään, mikäli proppisi vaatii erityisjärjestelyjä esim. cosplay-ohjelmiin osallistuessasi.
 
Osa myyjistä saattaa myydä replika-miekkoja ja muita asejäljitelmiä. Nämä ostokset tulee välittömästi toimittaa narikkaan niiden ostamisen jälkeen.
 
Vaatetuksen, oli kyseessä sitten cosplay tai ei, tulee olla hyvän maun mukaista. Epäselvässä tilanteessa voi kääntyä turvallisuusvastaavan, cosplayvastaavan tai tapahtuman järjestyksenvalvojien pariin.
 
Päihteet
Alkoholin ja muiden päihteiden tuonti tapahtuma-alueelle sekä esiintyminen niiden vaikutuksen alaisena alueella on kiellettyä. Tupakointi on kielletty sisätiloissa sekä ulko-ovien läheisyydessä. Kielto koskee myös tupakanomaisia tuotteita, kuten sähkötupakkaa.
 
Käyttäytyminen
Pidetään tapahtumapaikka siistinä yhdessä – ethän siis roskaa. Pursuavista roskiksista ja tyhjistä vesipisteistä voi kertoa henkilökunnalle, esimerkiksi infopisteen työntekijöille.
 
Muistattehan kunnioittaa muiden kävijöiden koskemattomuutta pyytämällä luvan ennen kuin otatte heistä kuvia, halaatte tai koskette heidän pukuihinsa ja/tai proppeihinsa! Kulkuväyliä ei saa tukkia kuvaamalla ahtaissa paikoissa, istumalla rappusissa tai vastaavaa. Kanssakävijöiden ja työvoiman ahdistelu tapahtumassamme on ehdottomasti kielletty, ja järjestyksenvalvojat voivat poistaa epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt tapahtumasta.